13.1.10

Η οθόνη βουλιάζει...

Πήγα στην ΕΡΤ το 1997. Χωρίς κανείς να με ρωτήσει “ποιανού είμαι”, χωρίς κομματικές ή άλλες σχέσεις, χωρίς “μπάρμπα στην Κορώνη” - αναζητούσαν απλώς παρουσιαστές κι εγώ είχα μια δεκαετία καριέρα πίσω μου στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στο ραδιόφωνο.

Η ΕΡΤ προσπαθούσε να συνέλθει τότε, από μια επταετία πλήρους απαξίωσης: Τα ιδιωτικά κανάλια είχαν σαρώσει από το τέλος του 1989 το τοπίο, παρουσίαζαν με φρέσκο περιτύλιγμα σοβαρές ειδήσεις και κάποια αξιόλογα ψυχαγωγικά προγράμματα, μερικά εκ των οποίων έμειναν στην ιστορία - και φυσικά έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος στη διαφήμιση. Η δημιουργία της ΝΕΤ, ενός καναλιού μεταξύ ενημέρωσης και ΑRTE, ήταν το έναυσμα για μια ανοδική πορεία που κράτησε χρόνια.


Με πολλά πισωγυρίσματα και πολλές αδυναμίες, βήμα-βήμα, η απήχηση της ΕΡΤ στα μεγάλα ειδησεογραφικά γεγονότα (κυρίως τα διεθνή, όπου ο μηχανισμός και η παιδεία ήταν πιο “δυνατοί”) αυξανόταν θεαματικά: Σεισμοί στην Ελλάδα και στην Τουρκία, πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, βύθιση του Κουρσκ, 11η Σεπτεμβρίου, εισβολή στο Ιράκ είναι μερικές από τις κορυφαίες στιγμές. Το πρώτο “μαραθώνιο” Σαββατοκύριακο της επέλασης του χιονιά στην Αττική, το 2002, έφερε το θεαματικό 24%, καθώς οι ανταγωνιστές “πιάστηκαν στον ύπνο”. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, από το πενιχρό 3% το 1997 έφτασε σε μια μέση επίδοση του 10% το 2001 - και εκτοξεύθηκε στους 700 χιλιάδες τηλεθεατές (όσους και το πρώτο Mega) το 2003, στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, όταν στην οθόνη δεν έβλεπε κανείς τη Μαρία Χούκλη, τον Παύλο Τσίμα και τον “αποκλειστικό” Peter Arnett.

Καθώς ο “κοιμισμένος γίγας” ξυπνούσε, η υπεροχή της ΕΡΤ στον ειδησεογραφικό τομέα άρχισε να γίνεται εμφανής - και σε συνδυασμό με την έκπτωση αξιών στο μεγαλύτερο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, αποτελούσε πια το μόνο αντίβαρο στη σκυλοπόπ αισθητική και στις κραυγές πολλών “διαπλεκομένων αθλίων” στα παράθυρα.

Ώσπου ήρθε, το 2004, μια νέα εποχή: Με διάθεση να “αποκατασταθούν τα δικά μας παιδία” που έκαναν ουρές ανεξαρτήτως γελοιότητας, με διευθυντές που πρότειναν να κληθεί σε εκπομπή ο Leonardo da Vinci ή “αποκεφαλίστηκαν” εν μια νυκτί γιατί έστελναν χυδαία SMS σε παρουσιάστριες, με αισθητική Γιουροβίζιον “το πήραμε, το πήραμε το ευρωπαϊκό”, με λυσσαλέα επιμονή σε εκπομπές φραπελιάς παρά την κατακραυγή, με ανερυθρίαστες δηλώσεις του τύπου “δεν μ’ αρέσει ο Κούλογλου”...

Και όπως αποκαλύφθηκε, σε όλο του το μεγαλείο - με ένα τεράστιο, ανεπανάληπτο φαγοπότι. Όχι οτι πριν τη ΝΔ δεν υπήρχαν φάλτσα, σπατάλες και ρουσφέτια - αλλά το όργιο την τελευταία πενταετία ξεπέρασε κάθε φαντασία. Οι αμοιβές “στελεχών” και διευθυντών διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν - μαζί με αυτές και το τέλος κατά 1 ευρώ, ενώ μέχρι το 2005 αυξανόταν με φειδώ και κατά μερικά λεπτά. Οι μισθοί πολλών από αυτούς που δούλευαν πραγματικά για την εταιρεία συμπιέστηκαν (ακόμα και στο μισό), για να χωρέσουν εκατοντάδες χαριστικές (χωρίς οικονομικούς περιορισμούς της μονιμότητας) συμβάσεις έργου - από συνταξιούχους πρώην διευθυντές ανυπόληπτων εφημερίδων, ως “συμβούλους” και παρατρεχάμενους κάθε είδους. Άνθρωποι που έκαναν ζημιά - και μόνο με την παρουσία τους - πήραν εκπομπές και θέσεις. Δεδομένης και της συρρίκνωσης της δημοσιογραφικής πιάτσας, η ΕΡΤ έγινε το καταφύγιο (πλην φυσικά εξαιρέσεων) για τον κάθε “πικραμένο”...

Όταν βεβαίως “ξεχειλώνεις το μαγαζί”, τότε το απαξιώνεις συνολικά - με τη βοήθεια και μιας “ύποπτης” πολεμικής κατά των απαραίτητων αποκλειστικών συμβάσεων, όταν στην πιάτσα ακόμη και ένα τσό(φ)λι παίρνει τα πενταπλάσια. Το κάθε παράκεντρο εξουσίας λοιδωρεί την ΕΡΤ, με κριτήρια κίτρινης εκπομπής. Ο κόσμος είναι έξαλλος με τις αμοιβές που ξεπερνούν και αυτές του Ομπάμα και ζητάει “να πέσουν κεφάλια”. Το κίνημα “Δεν πληρώνω την ΕΡΤ” παίρνει ξανά νέα δυναμική. Και όσοι έχουν θέση ευθύνης στην ΕΡΤ, όταν ακούν οτι οι αμοιβές τους θα μειωθούν - την ώρα που όσοι “βγάζουν μια μεζονέτα” το χρόνο, απλώς θα χάσουν ένα δωμάτιο - απογοητεύονται και διαμαρτύρονται.

Δεν θα επεκταθώ γιατί είναι απαραίτητη μια (ανεξάρτητη, διάφανη και συμμαζεμένη - χωρίς “να πληρώνουν τέλος και οι σκάλες”) ΕΡΤ: Η ευρωπαϊκή εμπειρία, οι διεθνείς ειδήσεις, το Τρίτο, ο Κosmos 93,6, τα ραδιόφωνα για τους ομογενείς και τους μετανάστες είναι μερικοί από τους λόγους. Είναι το αντίστοιχο του δημόσιου νοσοκομείου, όταν έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας - κι ένα καταφύγιο αξιοπρέπειας, που στοιχίζει πολύ λιγότερο από όσα πληρώνουμε για τον (ελάχιστα ανταποδοτικό) Δήμο, στον ίδιο λογαριασμό...






Το κείμενο γράφτηκε για την Athens Voice της Τετάρτης 13.01.10

Το λογότυπο της (ψηφιακής) ΕΡΤ είναι από το www.fititis.gr και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

Το post συνοδεύεται από μια από τις πιο στυλάτες δουλειές του Αμερικανού Donald Fagen, συνιδρυτή των Steely Dan.

buzz it!

20 σχόλια:

Unknown είπε...

Η κατάντια της ΕΡΤ τα προηγούμενα χρόνια πράγματι κορυφώθηκε με την απομάκρυνση Κούλογλου και τη διατήρηση εκπομπών φραπελιάς.

Ευτυχώς καταφέρατε να κρατήσετε υψηλό το επίπεδο και την αισθητική των Ειδήσεων, συγχαρητήρια Πέτρο!

Ένα θετικό των τελευταίων ετών τα ντοκιμαντέρ του BBC που προβάλει ο ΣΚΑΙ. Και εδώ η παραγωγή γίνεται από την κρατική τηλεόραση του BBC.

Ραδιόφωνο:
Στην επαρχία δεν εκπέμπουν παντού οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Στα Ιωάννινα για παράδειγμα δεν εκπέμπει ο Κosmos 93,6 , ενώ και η εκπομπή του Τρίτου πολλές φορές σταματάει για τεχνικούς λόγους ή γίνεται με πολλές συχνές διακοπές και χαμηλή ποιότητα που σε αναγκάζει να αλλάξεις συχνότητα :-(

(δυστυχώς και οι παραγωγές του Τρίτου έχουν πάρει περίεργη τροπή, παίζοντας ώρες ώρες ροκ, ποπ, τζαζ, και όχι κλασσική μουσική !! )

athinovio είπε...

Πολύ συχνά, πολλοί που υποτίθεται ότι γνωρίζουν το τηλεοπτικό κοινό, έχουν την εντύπωση ότι πουλάει η φτήνια και το χαμηλό επίπεδο, ότι οι τηλεθεατές θέλουν σκουπίδια.

Όποιος το πιστεύει αυτό, φυσικά και έχει άδικο, με απόδειξη ότι οι ακριβότερες παραγωγές έχουν και τη μεγαλύτερη απήχηση. Η καλή σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των ηθοποιών στα σήριαλ, το ήθος των δημοσιογράφων στις διάφορες εκπομπές και και το σωστά καταρτισμένο πρόγραμμα είναι κάτι που όλοι εκτιμούν , ακόμα και σε ασυνείδητο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο πρωινές εκπομπές της νετ, Λυριτζής-Οικονόμου και το συμβαίνει τωρα της Τσαπανίδου θεωρούνται απο τις πιο έγκυρες.

Στις σειρές είνα αλήθεια ότι πάσχει το κρατικό κανάλι, όμως αντισταθμίζει με τα ντοκιμαντέρ, που για εμάς που έχουμε παιδιά είναι ότι καλύτερο.

Ακριβώς για αυτό, συνήθως βάζουμε κάποια έρτ να παίζει, για να έχουμε ήσυχο το μυαλό μας ότι δεν θα γίνουν μάρτυρες βιασμών και φονικών στη διάρκεια της ζώνης υψηλής θεαματικότητας, το απόγευμα δηλαδή. Στα ιδιωτικά κανάλια εκείνη τη ώρα γίνεται της τρελλής από ανηθικότητες...ακόμα και σε εκπομπές οικογενειακές υποτίθεται, τραβάνε μαχαίρια και πιστόλια, σκηνές έντονα ερωτικές εκεί που δεν το περιμένεις, βρισιές και ακραιες συμπεριφορές από τα επιτελεία των απογευματινών εκπομπών....

Τώρα για την εξυγείανση της ερτ, είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα στα άλλα θα γίνει και αυτό. Είναι καναδυό προσωπα που δεν θα ήθελα να ξαναδώ όμως πρόκειται για προσωπικές γνώμες οπότε δεν συνεχίζω.
Τα δελτία ειδήσεων της ερτ, χωρίς φωνακλάδικα παράθυρα ή ταρατατζούμ και φανφάρες, είναι αυτά που προτιμώ. Μία πραγματικά σοβαρή ή σημαντική είδηση δεν χρειάζεται σκηνοθεσία ούτε δραματική μουσική επένδυση, αυτά δηλαδή που με έχουν κουράσει στα δελτία των ιδιωτικών καναλιών.


Η γνώμη μίας απλής νοικοκυράς, μαμάς, για ότι κι αν σημαίνει αυτό...

Margo είπε...

Αν και δε γνωρίζουμε από μέσα τα πράγματα νιώθουμε ότι παντού το μαγαζί ξεχείλωσε και όχι μόνο στην ΕΡΤ. Τώρα θα το πληρώσουμε όλοι.. μα η αίσθηση είναι ότι δε θα σωθεί τελικά. Το φαγοπότι ήταν ανεξέλεγκτο! Μεγάλη απογοήτευση...
Καλημέρα Προκόπη!

ΒΑΣΩ είπε...

Το ιδιο ακριβώς συνέβη πριν από πολλά χρόνια στο χώρο οπου εργάζομαι.Οτι ειχε κτιστεί με πολύ κόπο καταστραφηκε σε μιά νύχτα για να καταλήξουμε σήμερα στο απόλυτο μπάχαλο.Δηλαδή ενα διαρκές ράβε ξήλωνε.Και λεω τώρα εγώ.Αντε και αλλάζει η κατάσταση των πραγμάτων και μπαίνουμε σε μια αλλη φάση.Ποιές ειναι εκεινες οι διαδικασίες ,ποια ειναι η θεσμική θωράκιση που δεν θα ξαναεπιτρέψει κατι τέτοιο.Ειναι ο διαρκης έλεγχος και η λογοδοσία;Ειναι η εργασιακή κουλτούρα των ίδιων των εργαζομένων; Προσωπικά πιστεύω πολύ στην εργασιακή κουλτούρα αλλά αυτό απαιτει πολύ δουλειά και γερά κότσια.Και προπαντώς να μή βρίσκει στέγη στο δημόσιο και τους οργανισμούς του ο κάθε πικραμένος δηλαδή να μήν αποροφά το δημόσιο την ανεργία.

Prokopis Doukas είπε...

@kossak: Ναι, η πανελλαδική κάλυψη των μουσικών σταθμών είναι ένα πρόβλημα. Δεν πειράζει το Τρίτο να "μπολιάζεται" με άλλες μουσικές, φτάνει αυτό να γίνεται με μέτρο και μεράκι...

Προκόπη με λένε.. :-)

@ athinovio: Φυσικά και το καλό πρόγραμμα θέλει κόπο, έμπνευση και πολλά λεφτά - και φυσικά πουλάει πάντα περισσότερο (π.χ. Τρεις Χάριτες, Απαράδεκτοι, Μήτσοι). ¨οπως και η Αρβανιτάκη πουλάει περισσότερο από την κάθε σκυλού...

Δεν είναι μόνο δική σας προσωπική γνώμη, οι φάτσες που δεν θα θέλατε να ξαναδείτε. Δεν είστε μόνη... :-)

@Margo: Αυτός είναι και ο φόβος πολλών εργαζομένων στην ΕΡΤ - οτι δεν θα γίνει τίποτα. Εγω ου ξέρω τα πράγματα από μέσα, είπα να γράψω πρώτη φορά τη γνώμη μου, αφού μίλησε και ο τελευταίος άσχετος - και λέω οτι όλα γίνονται, φτάνει να υπάρχει βούληση...

Unknown είπε...

Προκόπη συγγνώμη για το όνομα :-) , αφηρημάδα, μυαλό σε πολλές δραστηριότητες γράφοντας παράλληλα το σχόλιο...

jorge είπε...

Προς τους προηγούμενους σχολιαστές θα ήθελα να επισημάνω ότι σωστότερος χαρακτηρισμός είναι "δημόσια" τηλεόραση και όχι "κρατική".

Αν την αποκαλούμε εμείς οι ίδιοι "κρατική", τότε άθελά μας τη θεωρούμε σαν κάτι που μας επιβάλλεται και όχι σαν κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι μας να διαμορφώσουμε.

Αγαπητέ Προκόπη, επειδή θίγεις ελαφρώς το θέμα του ανταποδοτικού τέλους.
Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να δω κάποιες αδικίες να εξαλείφονται. Πληρώνω το τέλος εις διπλούν, μία για ένα μη κατοικίσιμο οικόπεδο σε ένα χωριό, και μία για το σπίτι μου όπου δεν έχω τηλεόραση. Και παραδείγματα τέτοια είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλά.

Prokopis Doukas είπε...

@kossak: No offence... :-) Με λένε πολλοί έτσι, λόγω και της συνωνυμίας με τον πρώην υπουργό της ΝΔ...

Prokopis Doukas είπε...

@jorge: Tο ζήτημα του τέλους είναι μεγάλο. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει τις απαραίτητες (αλλά αντιεμπορικές) υπηρεσίες που αναφέρω στο κείμενο, αν δεν υπάρχει το τέλος. Ούτε μπορεί να στηριχθεί μόνο στις διαφημίσεις (γιατί δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να παίξει "κάτω από το τραπέζι", όπως κάνουν κάποια ιδιωτικά κανάλια), ούτε μπορεί να τις απεμπολήσει τελείως.

Το οτι πληρώνουν ΕΡΤ όσοι δεν έχουν τηλεόραση είναι ένα άλλο θέμα: Στη Βρετανία, που έχει άλλη κουλτούρα, μπορείς να το πιστοποιήσεις. Εδώ όχι - και η συντριπτική πλειοψηφία έχει άλλωστε τηλεόραση. Είναι άδικο να πληρώνουν κοινόχρηστοι χώροι, το λέω στο κείμενο.

Τώρα το οικόπεδο, δεν καταλαβαίνω πώς πληρώνετε. Αφού είναι (μη κατοικήσιμο κιόλας) οικόπεδο, γιατί έχει ρεύμα; Μήπως είναι αγροτεμάχιο και έχετε ρεύμα για καλλιέργεια; Και πάλι είναι άδικο, αν το ρεύμα είναι μόνο για αγροτική χρήση...

yb είπε...

Οντως "καταφύγιο αξιοπρέπειας" η δημόσια ραδιοτηλεόραση και μακάρι να γίνει ξακαθάρισμα και να βρει τον χαρακτήρα της με τους ανθρώπους της γιατί τη χρειαζόμαστε.
Και μια και ήδη αναφέρθηκαν κάποια ονόματα, ανταποκριτής της ΕΡΤ δεν είναι ο Πάνος Χαρίτος; Πόσο πιο ψύχραιμες και σοβαρές οι ανταποκρίσεις του έναντι των άλλων...

ΥΓ Τι όμορφο, τι ατμοσφαιρικό εξώφυλλο!

Prokopis Doukas είπε...

@ yb: Ε βέβαια είναι της ΕΡΤ, από τους καλύτερους!
Δείτε το site του www.panosharitos.com.

Υ.Γ. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πολύ στυλάτη... :-)

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει ένας σχολιαστής ή αναγνώστης, που αντέχει να βλέπει τηλεόραση έστω και μία ολόκληρη ώρα του 24ωρου, του χαρίζω την 29'' trinitron, η οποία καταλαμβάνει χώρο στο σαλόνι μου και αποτελεί μαγνήτη σκόνης. Bonus 1 dvd player μάρκα "Μ'έκαψες".

Προσωπική μου άποψη: από τότε που η ερτ άρχισε να μας ενημερώνει για τις φραπελιές, ξεκίνησε και η οριστική κατρακύλα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Και καλά όσοι έχουμε εξοικείωση με τους υπολογιστές και την ευρυζωνικότητα - κάπως "σώζουμε" τη νοημοσύνη μας. Οι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι συμπολίτες μας (όχι όλοι βέβαια, αλλά οι περισσότεροι) έχουν γίνει έρμαια των ριάλιτυ, των μεσημεριανάδικων και της φασίζουσας προπαγάνδας κάποιων γραφικών τηλεπαρουσιαστών. Αν η ερτ δεν ξαναγίνει η πρωτοπόρα ερτ τύπου 97-04, η (όποια) καλή και σοβαρή τηλεόραση θα μας αποχαιρετήσει οριστικά. Και τη χρειαζόμαστε την καλή τηλεόραση, γιατί προπάντων είναι ένα λαϊκό μέσο πληροφόρησης και ψυχαγωγίας - και όχι προπαγάνδας και φτηνής διασκέδασης.

ΕΛΕΝΑ

Meropi είπε...

Ήδη έχω αρχίσει να βλέπω τις ειδήσεις της ΕΡΤ ή της ΝΕΤ, αντί αυτές του Mega. Ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν ακόμα πιο πολύ. Καλό απόγευμα Προκόπη μου

Prokopis Doukas είπε...

@ΕΛΕΝΑ: Η τηλεόραση έχει μια μεγάλη αποστολή και είναι ένα "μαγικό" μέσο, όταν χρησιμοποιείται σωστά. Να θυμίσω την απευθείας μετάδοση μεγάλων γεγονότων - κάτι που το διαδίκτυο δεν μπορεί να κάνει ακόμα με την ίδια ποιότητα (θα γίνει σύντομα φυσικά, όταν πραγματικά γίνει πράξη αυτό που διδασκόμασταν στο Πολυτεχνείο ως ISDN= Integrated Services Digital Network).

Η τηλεόραση γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα φτηνιάρικο μέσο που απευθύνεται στους φτωχούς και τους αγράμματους - κάτι που χρειάζεται μια αντίρροπη δύναμη. Κι αυτή είναι παντού η κρατική/δημόσια τηλεόραση...

@Meropi: Εγώ εξακολουθώ να βλέπω και του Mega - αλλά διαφωνώ με πολλά. Κι άλλωστε το επάγγελμα μου μου δημιουργεί άλλες απαιτήσεις... :-)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κείμενο, και συμφωνώ με τα εκτιθέμενα.

Μόνο, το να γράφετε "μπήκα στην ΕΡΤ το 1997 χωρίς να με ρωτήσουν τι είμαι", όταν έστω κατά σύμπτωση είστε "της κατάστασης", δεν έχει πολύ νόημα. Αφήστε να το γράψει κανείς πραγματικά απολίτικος ή κανείς μη-ΠΑΣΟΚ που προσελήφθη την ίδια περίοδο. Δε λέω ότι η εμπειρία σας δεν έχει αξία, απλά ότι έχουμε καεί στο χυλό: μπορεί να μη ρώτησαν εσάς, αλλά να ήξεραν ήδη...

Αν.ώνυμος

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμος: Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με την έκφραση "είστε της κατάστασης"...

Αυτό ακριβώς λέω: Όταν μπήκα στην ΕΡΤ δεν ήμουν "καμίας κατάστασης" - το μόνο μου εφόδιο ήταν η καριέρα μου και η επαγγελματική μου εμπειρία...

Γιατί θα εμπιστευόσασταν την άποψη ενός "απολίτικου" - εγώ πάντως όχι. Αν εννοείτε "αδέσμευτος", σε αυτή την κατηγορία ανήκω. Δεν είχα ποτέ καμία πολιτική ή άλλη σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με άλλο κόμμα. Και για να σας το αποδείξω, σας λέω οτι τη μία και μοναδική φορά που κατέβηκα στις εκλογές για την ομοσπονδία μας, δεν ήταν με συνδυασμό που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σε άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Δεν "ήξεραν τίποτα" λοιπόν. Κι επειδή έχετε καεί εσείς στο χυλό, δεν θα την πληρώνει αυτός που δεν φταίει ή που είναι συνεπής με τις αρχές του.

Αν μάλιστα θέλατε το σχόλιο σας να έχει περισσότερη αξιοπιστία, δεν θα το κάνατε ανώνυμα...

Ανώνυμος είπε...

Κύθριε Δούκα, αφήστε τα συντεχνιακά και επίτρεψέ μου να αγανακτώ, μαζί με το πανελλήνιο, με τις εξοργιστικές αμοιβές που κυκλοφορούν στην ΕΡΤ, επειδή τις πληρώνω εκών - άκων! Λίγη τσίπα δε βλάφτει για τα καλά παιδιά (της ευρύτερης "δημοκρατικής παράταξης" ιδίως...) που τα κονομήσανε και τα κονομάνε τρελλά (ας είναι καλά η "ποιότητα"), αδιατάρακτα τόσα χρόνια! Αντιλαμβάνομαι πως -πέραν των δεξιολαμογίων- όλοι οι άλλοι υποφέρετε και σκιζόσατε για το καλό μας εκεί μέσα, αλλά μας κοστίζετε πολύ, αδελφάκι μου!

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμος: Κάνετε κακοπροαίρετο σχόλιο, αλλά το δημοσιεύω.

Εν πρώτοις, εγώ (και πολλοί άλλοι άξιοι που δουλεύουν - σε αυτούς αναφέρομαι) δεν σας κοστίζω ακριβά - αμείβομαι με το 1/5 της αυτών που παίρνει κάποιος στην πιάτσα ή συναδέλφου μου που κάνει την ίδια δουλειά μέσα στην ΕΡΤ. Και ναι, υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι που ήρθαν επί ΝΔ, το λέω σαφώς στο κείμενο - μόνο που ήταν πολύ λίγοι. Και αντιθέτως, υπήρξαν πάρα πολλοί "σκανδαλώδεις"...

Σωστά αγανακτείτε, όπως και εγώ, για υψηλότατες αμοιβές σε άχρηστους και "ημέτερους". Καμία "συντεχνιακή" άποψη δεν εκφράζω. Γι αυτές όμως τις αμοιβές δεν ευθύνονται οι άλλοι εργαζόμενοι, αλλά οι διοικήσεις και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι..

Αντιθέτως, λέω πολύ απλά οτι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και δημοσιοποίηση των αμοιβών. Επίσης λέω, οτι σπατάλες, ρουσφέτια και φάλτσα συνέβαιναν και προ του 2004 - αλλά τέτοιο φαγοπότι (με 400 συμβάσεις πάνω από 7.000 ευρώ!!!) δεν είχε γίνει ποτέ...

Αφήστε λοιπόν τα περί "δημοκρατικής παράταξης" - και διαβάζετε πιο προσεκτικά.

Κι αν θέλετε να υποστηρίξετε κάτι με σθένος ή γιατί έχετε τα επιχειρήματα και την απαραίτητη πληροφόρηση, βάλτε και το ονοματάκι σας από κάτω. Αλλιώς μπουρδολογείτε ή λασπολογείτε...

One of the people είπε...

Μπορω να σας πω αλλους 10 λογους που η ΕΡΤ πρεπει να συνεχισει. Δυνατη και καθαρη. Το θεμα ειναι ολα οσα εξαγγελονται να βρουν τη σωστη κατευθυνση, γιατι εχω την αισθηση πως σ αυτο τον τοπο πηραμε την κατρακυλα και ξαφνικα θυμηθηκαμε οτι η δημοσια ραδιοτηλεοραση μας πρεπει να ειναι ποιοτικια η κακομοιρα και να εχει ρολο. Κοιτωντας ομως την ΕΡΤ βλεπεις ποια ειναι η ελληνικη κοινωνια σημερα. Μια αγριεμενη κοινωνια που οι μισοι μισουν τους αλλους μισους οχι επειδη τα τρωνε, αλλα επειδη υποψιαζονται οτι θα συνεχισουν να τρωνε. Παντως δεν αρκουν οι εξαιρεσεις στο κρατικο μαγαζι για να ανοιξουν οι πορτες και να ξαναερθει ο κοσμος. Ολο αυτο που διαβαζουμε απο εδω κι απο εκει εχει κανει ανεπανορθωτο κακο στην εικονα και στην ουσια της ΕΡΤ. Θα δειξει... χαιρετω σας.

Prokopis Doukas είπε...

@One of the people: Χαίρομαι που τους βλέπετε του λόγους. Κι επειδή άλλοι δεν μπορούν να τους δουν, δεν σημαίνει οτι θα μείνουμε με το Star.

Αν μπουν σωστοί άνθρωποι επικεφαλής, τότε μπορούν να γίνουν πάρα πολλα. Και βέβαια η κατασυκοφάντηση κάνει τρομερό κακό...

ShareThis